cel d'hortensies sobre la ciutat

AVUI, MIRA EL CEL!

Avui que fa un dia preciós, us vull explicar una història d’un grup d’hortènsies que ha volgut sortir del seu jardí a explorar món. Certament, les hortènsies són plantes, i estan arrelades a la terra. Per moure’s d’un lloc a l’altre, tenen algunes alternatives, encara que poc engrescadores. Una alternativa pot ser que les podin, per anar a petar a qualsevol gerro de qualsevol casa de qualsevol persona a la que, generalment, li agraden les hortènsies. Aquesta opció però, fa que la seva vida s’escurci i la hortènsia mori al cap de pocs dies. L’altra opció molt millor, és que si l’hortènsia viu còmodament en un test, la traginin amunt i avall.
El cas del grup d’hortènsies que us contaré però, és un cas molt màgic. M’han explicat, que una hortènsia anomenada Lileta, va demanar a una fada amiga, que volia viatjar i sortir d’aquell test on vivia un xic avorrida, però que no volia que li tallessin pas res.
-Retallades, no fada! (La Lileta volia ser independent, lliure com els ocells i veure el mar i veure boscos i ciutats i horts i prats…)
La fada que era nova en això de ser fada (ja us explicaré un altre dia la seva història) va tenir una pensada i li va dir a la hortènsia Lileta:
-Lileta, si vols veure coses jo et dono la sol·lució! Pim pam pum et pots ficar dins un avió!
-Ostres bona fada, dins un avió on hi ha una sorollosa carburació?––va atrevir-se la Lileta.
-Ves que et dic Lileta, doncs i que me’n dius de… pim pam pum convertir-te un un gran núvol que no fa fum?
-Rediantres fada, sembla una bona pensada! pots fer pim pam pum amb les meves amigues i companyes?
-Oh i tant que sí!
I així és com aquest grup d’hortènsies ara s’ha convertit en un núvol preciós, has mirat el cel avui? potser l’hagis vist!
Jo no l’he vist, no us mentiré, m’ho han contat ara fa una estona, i no sé pas si és del tot veritat, però… fóra bonic veure un núvol d’hortènsies roses o blaves o liloses al cel, no?
Avui, si pots, mira una estona el cel preciós, potser veus el núvol d’hortènsies.
Feliç dia!

mònica ramoneda 2013